Mariël Bisschops

Kunst discipline Installatie Locatie Visvijvers, Buren Website www.marielbisschops.nl
Mariël Bisschops

Als basis voor een nieuwe creatie gebruikt Mariël Bisschops veelal gebruikte en natuurlijke materialen. Ze onderzoekt de contrasten die ontstaan door verwering van de natuurkrachten. Ze maakt kunstwerken die door de natuur op den duur veranderen. Eenvoudig, harmonieus, nooit dwingend maar toch aanwezig.

De grondgedachte achter het werk van Bisschops is verbondenheid en geborgenheid met de omgeving, van haarzelf en de ander, de natuur en de ruimte. In deze gedachte zoekt ze naar de eenvoud en de complexiteit van de natuur en het leven, de kwetsbaarheid en de kracht. Zoals een schimmel, het leven en de vergankelijkheid laat zien.

Hoewel haar werk met grote zorg samengesteld en afgewerkt wordt, blijft het oermateriaal zichtbaar. Het ‘rauwe’ van het materiaal wil ze kunnen laten zien, voelen en ruiken.

,,Ik wil een installatie maken, die iets doet met de ruimte. Als ik zie dat de bezoekers door mijn werk gegrepen worden en dat het uiteenlopende associaties oproept, is dat een mooie toevoeging en ervaar ik dat als een waardevol proces.’’

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors