Marga Houtman

Kunst discipline Installatie, Projecten Locatie Kunstmaand Ameland Website www.mhoutman.nl
Marga Houtman

Of het nu gaat om vrij werk of om een meer toegepast kunstwerk, het avontuur blijft om me als beeldend kunstenaar te verdiepen in een onderwerp en van daaruit, spelend met de elementen, tot een persoonlijke beeldtaal te komen.

Mijn opleiding volgde ik aan de ABK Minerva te Groningen, waar ik afstudeerde met tekenen en grafiek. Mijn autonome werk is dikwijls seriematig en bestaat uit schilderijen, tekeningen, (boek)objecten en tijdelijke installaties. Daarnaast ben ik cultuuraanbieder binnen het onderwijs, geef cursussen en workshops en voer community-art projecten uit.

Binnen mijn werk kies ik regelmatig voor de vorm van een boek. Ik verzamel en werk graag in series; een boek is daarbij een mooie manier om dingen bij elkaar te brengen. Papier, hout of ander materiaal kan hiervoor de basis vormen, maar ook bestaande boeken kunnen mij inspireren door hun vorm, inhoud of titel.

Biblioboei boekobject 2019

Tweedehands boeken uit de serie Boeken van het leven (1958-1960) van Uitgeverij Het Leven in Rotterdam.

Samenzang tijdelijke installatie met gebruikte liedboeken Liedboeken in een imaginaire samenzang. Ritmisch vormen ze door hun onderlinge hoogteverschillen een gezamenlijke melodie. Opengevouwen tot waar de laatste gebruiker het leeslint heeft achtergelaten, tonen zij elk hun eigen lied.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors