Maaike Buisman

Kunst discipline Keramiek Locatie Galerie November, Nes Website www.maaikebuisman.nl
Maaike Buisman

Inspiratie ontstaat bij Maaike Buisman op de wonderlijkste momenten. Door een woord, het geluid van bomen in de wind of het kabbelen van een Zweeds beekje. In alles zit ontroering en uit alles ontstaat beweging. Dan vormt zich een beeld, waarin de emotie zichtbaar wordt. Deze wonderlijke inspiratiemomenten vindt ze altijd, niet alleen in haar dagelijks leven maar vooral in Scandinavië en China. Maaike Buisman probeert zich in het Chinese Jengdezhen de oude techniek van het werken met porselein meester te maken.

Haar passie voor keramiek en beeldende vorming in het algemeen, uit zich op dit moment dan ook in het werken met porselein. Daar ligt voor haar de uitdaging. Grafische technieken geven een goede expressie aan haar liefde voor kleur en vlakken in een goede harmonie en compositie. Het streven naar een combinatie van deze twee technieken is haar dagelijkse werk geworden.

De kleine porseleinen boekjes – bedacht voor Pakjekunst - zijn daarom ideaal om al deze technieken op toe te passen. Door het bewerken van deze boekjes met lusters en pigmenten ontstaan – ook voor haar - wonderlijke miniatuurtjes. Voor Kunstmaand Ameland heeft ze honderd van dergelijke boekjes gemaakt.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors