Lolkje v/d Kooi

Kunst discipline Tekeningen Locatie nog onbekend, volgt later Website www.lolkjevanderkooi.nl
Lolkje v/d Kooi

Het werk van Lolkje van der Kooi bestaat voornamelijk uit zeer gedetailleerde potlood- en pasteltekeningen met als thema natuur en naturalia. Ze kiest ervoor haar onderwerpen verstild en geïsoleerd weer te geven, zonder actie en achtergrond: alle aandacht gaat naar vorm en huid. Hiermee weet zij zich geplaatst in een lange traditie van natuurtekenaars, zoals bijvoorbeeld Maria Sybilla Merian en Ernst Haeckel.

Vaak laat ze haar onderwerpen opdoemen uit een donkere achtergrond, om daarmee juist licht en ruimtelijkheid te creëren in het beeld. Haar werk wordt bepaald door een grote liefde en verwondering voor de natuur en een even grote passie voor het eenvoudige potlood, met al die eindeloze mogelijkheden voor gradaties en nuances. Daarnaast kiest ze af en toe voor pastelkrijt, wat haar in staat stelt de transparantie van bijvoorbeeld kwallen goed weer te geven.

Lolkje van der Kooi (1961) is in 1985 afgestudeerd aan de Kunstacademie in Kampen (nu ArtEZ) en woont en werkt in de voormalige zuivelfabriek te Marrum (Friesland). Haar expositieruimte aan huis is op afspraak te bezoeken (gerezenwit@planet.nl).

Naast haar werk als kunstenaar is ze docent Communication and Multimedia Design aan de NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden.

Ze is te vinden op Instagram, LinkedIn, Facebook en haar website

Fotograaf werk pasteltekening : Swanhilde de Jong

 

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors