Lolkje v/d Kooi

Kunst discipline Tekeningen Locatie Kunstmaand Ameland Website www.lolkjevanderkooi.nl
Lolkje v/d Kooi

De wereld onder water is voor de mens als het ware een parallel universum. Kwallen, zeeslakken, anemonen, zeesterren: onwaarschijnlijke levensvormen met hun intrigerende transparantie en symmetrie, teer en ongenaakbaar tegelijk. Lolkje van der Kooi vertaalt haar verwondering over deze mysterieuze wereld naar verstilde potlood- en pasteltekeningen, geïsoleerd weergegeven, zonder actie en achtergrond: alle aandacht gaat naar vorm, huid en detaillering van het onderwerp. Vaak opdoemend uit het donker, met fragiel licht en hooguit een fractie kleur.

Haar atelier bevindt zich in de directeurswoning van de voormalige zuivelfabriek te Marrum en ademt de sfeer van een prentenkabinet en wunderkammer. Hier weet zij zich omringd door naturalia, inspirerende boeken en het stille landschap van de waddenkust.

Naast haar werk als beeldend kunstenaar is ze docent bij de opleiding Communication and Multimedia Design, NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden. Atelier en expositieruimte aan huis zijn op afspraak te bezoeken.

Lolkje van der Kooi is te vinden op Instagram, LinkedIn, Facebook en haar website: www.lolkjevanderkooi.nl

Portretfoto gemaakt door Swanhilde de Jong

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors