Leni van den Band

Kunst discipline Mixed-media Locatie Kunstmaand Ameland Website www.lenivandenband.nl
Leni van den Band

Eigenlijk is creativiteit een ontdekkingstocht maken door je brein. Om hoekjes kijken en genieten van wat wel en niet kan. Je moet zeker op de hoogte zijn van de regels, maar je daardoor niet in een format laten persen.

In mijn werk spelen kwetsbaarheid, vergankelijkheid en stilte een grote rol. Menselijke aanwezigheid is heel beperkt. De kwetsbaarheid zit tevens in het materiaalgebruik, de dunne lijnen en vlakken, de rafelige kanten en de leegte.

De inspiratie voor mijn werk haal ik uit actuele gebeurtenissen en bijzondere beelden die ik in mijn omgeving zie. Zij zijn de bron van mijn verhalende en wisselende thema's.

De materiaalkeuze speelt een belangrijke rol bij het verbeelden van mijn verhaal. Materialen dagen mij uit, zij laten bepaalde kanten van zichzelf zien en dan is het boeiend om de andere kant van hun verschijningsvorm te onderzoeken. En als je daar lang genoeg induikt ontdek je een andere wereld. Die wereld wil ik anderen laten zien. Ieder materiaal heeft als het ware zijn eigen 'persoonlijkheid', waardoor er verschillende verschijningsvormen in mijn werk zitten.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors