Kunstenaars van de toekomst

Kunst discipline Mixed-media Locatie Kunstmaand Ameland
Kunstenaars van de toekomst
Bachelor of Theatre in Interactive Performance Design
 
IPD staat voor Interactive Performance Design, een opleiding die hoort bij HKU Theater. De studenten aan deze opleiding richten zich op het creëren en onderzoeken van nieuwe (theatrale) mogelijkheden binnen interactiviteit en performance. Zowel op technisch vlak door geavanceerde technieken als puur analoog, dus zonder stekker. Uitgangspunt is daarbij steeds het ontwerpen van een verhalende ervaring gecombineerd met een zintuiglijke ervaring. Voor dat doel richten ze zich onder meer op het ontwikkelen van performance tools, waarbij technieken worden ingezet die met publiek gedrag, geluid, beeld en interactie te maken hebben. Het werk van een IPD'er is te zien in het theater, op festivals en in musea en in publieke ruimtes. Een IPD’er is de visionair van de toekomst!
 
Aan de Kunstmaand Ameland doen zes studenten van deze afdeling van de HKU mee. Zij maken op diverse locaties interactief werken, die bij elkaar een kunstroute vormen.
 
Hollum
Hotel restaurant Cantina Dolores (Cantina Dolores)
Yme Dunenweg 1 Hollum
 
Behalve studenten van de HKU bieden we dit jaar ook jonge studenten van de opleiding Creatief Vakman van het Friesland College de gelegenheid om ervaring op te doen als exposant. Peter Kiewied maakt exclusieve meubels, waarbij hij alledaagse voorwerpen in een bijzonder jasje steekt door middel van vakmanschap en aandacht voor details. Zoals hij zelf verwoordt: 'Ik ben van mening dat details een meubel echt af kunnen maken en een voorwerp meer persoonlijkheid geven. Ik creëer deze details met kapotte skateboards De skateboards hebben al heel wat meegemaakt. Blijdschap omdat je eindelijk na een nieuwe truc landt, pijn omdat je gevallen bent, je eerste kickflip, een 10 stair, een klagende buurman: elk skateboard heeft weer een eigen verhaal en daarom geniet ik er enorm van om ze te gebruiken als materiaal'
Het werk van Peter Kiewied is te bekijken op Instagram @petersselie Hij krijgt in november in hotel/restaurant Dolores in Hollum op gezette tijden gezelschap van Tess Joanne Palmans, die dezelfde opleiding volgt en o.a. werkt met zilver. Daarmee verbinden we ons jubileum met de toekomst.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors