Ingo Leth

Kunst discipline Schilderijen Locatie Kunstmaand Ameland Website www.ingoleth.nl
Ingo Leth

Ingo Leth is in de Duitse stad Duisburg opgegroeid. Daar voltooide hij in de jaren ‘80 een grafische opleiding. In 1989 verhuisde Ingo naar Nederland. De passie voor het schilderen speelt een belangrijke rol in zijn leven. Het schilderen is voor hem een weg van ontwikkeling. Zowel abstract als figuratief werken ligt hem zeer aan het hart.

Voor Ingo Leth is het een voorrecht, de gave te hebben zowel abstract als ook realistisch te kunnen werken. In zijn werken probeert hij altijd een link tussen culturen te leggen. De Nederlandse en Japanse cultuur hebben daarbij vaak zijn interesse en aandacht.

Symbolen en verhalen geven de werken betekenis. Geluk (1000 kraanvogels) en positiviteit vormen een belangrijke rode draad in zijn werk.

Ingo werkt o.a. met olieverf of acryl verf op doek, in combinatie met verschillende materialen, zoals papier, zand, epoxy of bladgoud. In Ingo’s werk bestaat een evenwicht tussen rust en energie. De kleur ziet hij als communicatiemiddel.

Sinds 1991 exposeerde hij in Emmen en heeft hij diverse tentoonstellingen in Nederland en in het buitenland gehouden, van New York, Barcelona, tot Kentucky en Montreal. In zijn Galerie Bij Leth in Emmen is zijn werk permanent tentoongesteld.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors