Ingeborg Vandamme

Kunst discipline Sieraden Locatie Galerie Bo Lumen, Ballum Website www.ingeborgvandamme.nl
Ingeborg Vandamme

Ingeborg Vandamme studeerde edelsmeden aan de Gerrit Rietveld Academie en woont en werkt in Amsterdam. Met haar collecties sieraden en objecten exposeert ze in galeries en musea in binnen- en buitenland. Verder geeft ze cursussen en workshops edelsmeden en sieraad ontwerpen aan een kunstencentrum.

Het werk van Ingeborg Vandamme is het resultaat van experimenteren met diverse en uiteenlopende materialen. Een belangrijk en terugkerend element is het gebruik van papier, textiel en natuurlijke materialen, gecombineerd met metaal. Natuurlijke processen vormen een inspiratiebron, met verwondering voor de cycli van leven en dood, imperfectie en vergankelijkheid. Ogenschijnlijk onbelangrijke materialen als verweerd hout en aangetaste schelpen krijgen een nieuw leven en een nieuwe betekenis wanneer ze worden verwerkt in een sieraad.

In haar meest recente werk vormt papierpulp de basis. Gemengd met katoenvezels krijgt het een vezelige structuur. Gekleurd met onder andere grafietpigment en na droging in mallen kan het lijken op steen, maar schijn bedriegt: de colliers en broches van papier gevat in zilveren zettingen zijn uitermate licht van gewicht.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors