Hennie Broers

Kunst discipline Sieraden, ( Wand ) objecten Locatie Kunstmaand Ameland Website www.henniebroerszilverkunst.nl
Hennie Broers

Hennie Broers stapte in 1999 de wereld van goud en zilver binnen. Zilver is haar specialiteit.

In 2015 en 2018 behaalde ze haar Masters voor het werken met duurzaam zilver. Ze is hiermee de eerste in Friesland en één van de weinigen in Nederland. Daarnaast is het haar gelukt om twee aansprekende prijzen met haar werk te behalen: De Cultuur Ondernemersprijs in 2010 en in 2018 de Europese wedstrijd voor kleine objecten in duurzaam brons van Prometheus.

Haar inspiratiebron is de natuur. Ook bijzondere gebeurtenissen en uitzonderlijke menselijke prestaties drukken hun stempel op haar werk. Daarnaast schuwt zij de samenwerking met andere hedendaagse kunstenaars niet, wat resulteert in bijzondere kunstsieraden.

Zilver combineert ze veelvuldig met organische materialen zoals edelstenen, ebbehout en naalden van het Afrikaans stekelvarken.

Van elk ontwerp wordt slechts één exemplaar gemaakt. De eigenaar bezit hiermee een handgemaakt zilveren unicum.

Ze exposeert regelmatig. Haar werk is tot nu toe onder meer te zien geweest in Galerie Walls in Amsterdam, de CODA in Apeldoorn, museum Hannemahuis in Harlingen en Galerie Fort aan de Drecht in Uithoorn. Op internationaal niveau is het werk van Hennie Broers te zien geweest in Friedland (Duitsland), Frankfurt en Milaan.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors