Hennie Broers

Kunst discipline Sieraden Locatie De Plaats, Hollum Website http://www.nyello.nl
Hennie Broers

Het thema “Verbinding” is een regelmatig terugkerend onderwerp binnen mijn werk. Niet alleen omdat een sieraad zich verbindt aan haar drager of omdat een sieraad uit meerdere onderdelen bestaat die aan elkaar verbonden zijn, maar ook omdat ik in kleine objecten vaak verschillende materialen combineer en er verrassende combinaties ontstaan.

Tevens is het Hennie gelukt om door haar bijzondere werkwijze verschillende kunstdisciplines met elkaar te verbinden. Zo heeft Hennie een bijzonder sieraad van zilver gemaakt waarvoor dertig in Friesland werkzame beeldend kunstenaars een speciaal kunstwerkje hebben gemaakt op het formaat van 1x2 cm. De gehele serie heeft de naam Keatling meegekregen En vanuit de samenwerking met Friese dichters is een serie kleine objecten geboren Dichterbij Zilver : een gedicht als inspiratie voor een te maken object van edelmetaal en dat tezamen met het gedicht te zien zal zijn.

De sieraden en kleine objecten die tijdens de Kunstmaand te zien zijn, zijn allemaal uniek en nodigen uit om met gepaste trots te worden dragen. Hennie Broers werkt veel met duurzaam zilver in combinatie met natuurlijke materialen.

 

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors