Henk de Lange

Kunst discipline Beelden Locatie Hotel Noordsee, Nes Website www.henkdelange.com
Henk de Lange

Beeldenmaker Henk de Lange, geboren in veengebied Nieuw-Amsterdam, maakt in zijn werk – tekeningen, beelden/objecten en ruimtelijke installaties – gebruik van diverse materialen en technieken. Hij laat zich inspireren door de ruimte of locatie en vertaalt de ideeën die hij krijgt naar een beeld. Thema’s zijn: evolutie en de rol van de mens daarin, mythische landschappen en droombeelden.

Op een residency in Ierland (2010) ontdekte hij turf (gedroogd veen) als werkmateriaal en onderzocht de mogelijkheden ervan. Het natuurlijke, plantaardige materiaal is nooit hetzelfde en bijzonder om mee te werken. Henk laat zich door de grilligheid van de grondstof leiden bij het maken van de beelden, zodat het karakter ervan zichtbaar blijft. Speciaal voor Kunstmaand Ameland maakt hij een nieuw turfbeeld/installatie. Ook het andere werk (waaronder De vluchtelingen) dat van Henk op Ameland te zien is, is gemaakt van turf.

Een kunstenaar werkt veel alleen. Henk zoekt al vanaf zijn studietijd (AKI Enschede) verbinding met anderen en is regelmatig betrokken bij community art-projecten. Henk: ,,Het is fijn om gezamenlijk iets te creëren.”

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors