Grietje Postma

Kunst discipline Grafiek Locatie Amelander Kaap, Hollum Website www.grietjepostma.nl
Grietje Postma

PROJECT Verstild.

Tien kunstenaars zien het Fochteloërveen

Tien prentkunstenaars van naam zijn door de Stichting Nobilis gevraagd deel te nemen aan de expositie Verstild. Tien kunstenaars zien het Fochteloërveen. Ze lieten zich inspireren door het veengebied bij Fochetloo en maakten hier prenten van. Elk van hen exposeert tenminste één van deze prenten in de expositie, aangevuld met ander werk. De groepstentoonstelling bestaat in totaal uit vijftig werken van Nederlandse topgrafici. Met elkaar beoefenen ze allerlei technieken, en de prenten zijn zowel abstract als figuratief.

Deelnemende kunstenaars zijn: Peter O. Gerrits met zijn constructivistische werk. Hij zwierf veel door het Fochteloërveen en maakte talrijke prenten. Antje Veldstra maakte twee prenten in houtdruk over de veenvorming. Peter Lazarov beklom de uitkijktoren De Zeven en maakte en panoramaprent in houtgravure. Anneke Kuyper verdiepte zich in waternymfen, die vroeger in het veen voorkwamen. Ze zag zelfs een Stellingwerfse griffioen. Grietje Postma maakte drie kleurenprenten aan de randen van het veengebied. Reinder Homan koos voor een ets met een geweldig uitzicht over het hele veen. Siemen Dijkstra maakte vier grote prenten in de techniek van reductiehoutsnede. Erik van Ommen maakte etsen en meerkleurenhoutsneden. Cees Andriessen maakte vijf nieuwe prenten, die op abstracte wijze het Fochterloërveen uitbeelden in de verschillende jaargetijden. Christiaan Kuitwaard maakte en serie samenhangende prenten, waarin ook de nacht aan bod komt.

De expositie is het LF2018-project van de Stichting Nobilis. Ze was eerder te zien in het Centrum voor Prentkunst in Fochteloo, en verhuist na de Kunstmaand naar Apeldoorn.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors