Ghita Beck Svensen

Kunst discipline Schilderijen Locatie Ostrea, Nes Website www.ghitas.dk
Ghita Beck Svensen

Simpele lijnen en fantastisch licht vormen haar basis, maar welk medium Ghita Beck Svensen ook kiest – schilderen, grafiek, keramiek of ijzer – je kunt er altijd esthetische eenvoud in herkennen. Geen wonder, ze is geboren in het moerasgebied van Denemarken, dichtbij de Duitse grens, en ze woont daar nog steeds in een van de grote, monumentale boerderijen van Højer.

Je kunt in een elegante doodle een schaap herkennen op een drukwerk, of een karakteristiek silhouet van een hangslot in haar poëtische en krachtige schilderijen. De mensen uit het moerasgebied beeldt ze met inzicht en gratie of in haar ijzeren sculpturen. Maar de schilderkunst is haar voornaamste idioom. Hierin is ze meester van het licht, zodanig dat je de noodzaak van het duister bevat.

Sinds 1993 heeft Ghita Beck Svensen geëxposeerd in Denemarken en diverse andere landen. Ze heeft opdrachten gedaan voor het Instituut voor Volksgezondheid in Kopenhagen, voor de Mommark Businessschool op het eiland Als, voor het gemeentearchief van Odense, voor VUC Ribe, RGW op Rømø en voor Denemarkens Radio Zuid.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors