Gea Zwart

Kunst discipline Mixed-media Locatie Kunstmaand Ameland Website www.geazwart.nl
Gea Zwart

STUDIO GEA ZWART staat voor KUNST en KUNSTOPDRACHTEN. Sinds 1992 is Gea professioneel kunstenaar met haar atelier in Amsterdam. Haar missie is om mensen te raken en te bewegen: kunst zorgt voor verbeelding en verandering.

'Mijn werk gaat over verandering en hoe wij daarmee omgaan. Change By Art is mijn motto. The River of Life is de bron waar ik uit put. Ik gebruik de natuur als metafoor en vertaal emoties naar gelaagde, abstracte en kleurrijke kunstwerken. Mijn werk kenmerkt zich door het avontuur. Eigenlijk is al mijn kunst een gestuurd experiment. Het bestaat uit schilderijen op doek en reliëfs van recycled plexiglas. Ik gebruik daarvoor afvalstukken van bedrijven en transformeer het tot duurzame kunst. Kunst verbindt, met jezelf en met anderen. Het is een vreugdebron en een troostbron. Een manier om chaos te ordenen en nieuwe te creëren. Het fungeert als een spiegel en een verdwijnpunt. Het is een gesprekspartner. Mijn vorm van verbeelden en tonen hoe mooi de wereld is'.

ONDERSCHEIDINGEN. Diverse erkenningen ontvangen voor haar werk. O.a. verkozen tot no. 21 in de top 100 van de landelijke verkiezing 'Kunstenaar van het jaar 2020'

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors