Frida van der Poel

Kunst discipline Design, Objecten, Meubelen Locatie nog onbekend, volgt later Website www.fridavanderpoel.nl
Frida van der Poel

Opleiding: Meubileringscollege te Amsterdam (1991)

Haar werkplaats houdt zich bezig met interieurprojecten, meubelproducten en kunstuitingen.

Haar schetsontwerpen paren sculptuur aan functionaliteit. Belangrijke elementen zijn perspectief en plasticiteit. Soliditeit en speelsheid (functie en drama) combineren zich in het meubelobject. Zoals de Tjechisch Kubist Janák schreef in 1910: 'Als het ontwerp zich richt naar de kunst wordt zij vanzelf nuttig'.

Sinds 1991 is Frida van der Poel actief lid van het Kunstenaars-initiatief voor toegepaste kunst: Galerie Zône te Leiden. Zij werkt ook in opdracht. Haar werk bevindt zich in Adelaide (Australië), AbuDabi, Algarve (Portugal), Uppsala (Zweden), Keulen (Duitsland), Cahors (Frankrijk), in België en op diverse plekken in het hele land.

In 2016 was zij deelnemer met een meubel aan de expositie: MASTERLY, The Dutch in Milano in het Palazzo Francesco Turati tijdens de Salone del Mobili in Milaan. In 2019 exposeerde zij in België, Westervoort(Nl), Amsterdam en tijdens Masterly The Hague in september 2019. T/m 31 januari 2021 wordt tijdens de expositie Boudoir in het Zilvermuseum Schoonhoven een influencers-vlogtafel gepresenteerd.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors