Eva Schippers

Kunst discipline Objecten, Mixed-media Locatie vuurtoren Website www.evaschippers.nl
Eva Schippers

In augustus 2019 ben ik begonnen met een reis, waarbij ik alle 21 actieve vuurtorens in Nederland van Zuid naar Noord bezoek. In de eerste week ben ik afgereisd naar de eerste 5 vuurtorens: Breskens, Westkapelle, Westenschouwen, Nieuwe Sluis, Westhoofd en Hellevoetsluis. Tijdens die reis heb ik een performance uitgevoerd met een object naast de vuurtorens. Ik heb een archief van objecten [gestart in 2010] welke ik omschrijf als Objects Of Emergency [O.O.E.], variërend van keramiek, textielobjecten, gevonden voorwerpen en objecten die deel uitmaken van de publieke noodcultuur. Het resultaat is een reeks performatieve video's en foto's.

Daarnaast ben ik begonnen met het schrijven van een reisverslag over de dingen die ik onderweg tegenkom, de mensen die ik ontmoet, de plekken waar ik slaap. Zo kwam ik tijdens de eerste reis mijn neus-tweeling tegen en trad per ongeluk in de voetsporen van de Nederlandse schrijfster Annie M.G. Schmidt. Ik sneed in mijn vinger, realiseerde me dat er geen openbare toiletten zijn in de duinen en ontdekte dat vuurtorens veel gemakkelijker te vinden zijn vanaf de zee.

Tijdens mijn verblijf op Ameland zal ik een aantal performances uitvoeren, te beginnen bij de vuurtoren en verder schrijven aan mijn verslag…

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors