Dennis Kuiper

Kunst discipline Beelden Locatie Kunstmaand Ameland Website www.dennis3d.nl
Dennis Kuiper

Dennis Kuiper is geboren in 1954 en heeft vanaf zijn pubertijd een voorliefde gehad voor driedimensionale kunst. Tezamen met zijn middelbare schoolvriend Paul van Laere maakte hij bij de vader van Paul, Carel van Laere, beeldjes van klei. In die periode is zijn liefde voor de driedimensionale kunst geboren. In de jaren daarna heeft Dennis zich bekwaamd in de modebranche en heeft hij meerdere modewinkels opgezet, ingericht en geleid. De inkoop deed hij zelf, dat was het leukst van alles, vond hij. In die tijd moest hij alle trends in de gaten houden en bedenken wat zijn klanten leuk en mooi zouden vinden'.

Medio 2007 heeft hij zijn winkels verhuurd en is hij zich fulltime bezig gaan houden met de driedimensionale kunst. Dennis kiest voor het werken met steen en dan geen zachte stenen, maar stoere harde materialen en het liefst van groot formaat. In zijn beelden komt de strijd tussen de elementen tot uitdrukking, zijn liefde voor balans en uitersten en zijn streven naar perfectie. Hij wordt geboeid door de eigenschappen van de steen en gefascineerd door de fysieke beperkingen die het de kunstenaar oplegt; en geraakt door het abstracte, de "huid", de weerbarstigheid en eigenheid van de stenen.

Zijn eerste beeld maakte hij in het atelier van zijn schoolvriend Paul van Laere die van beeldhouwen zijn beroep had gemaakt. Hij ging verder in zijn eigen tuin en huurde later atelierruimtes. Dennis is in principe autodidact. Hij krijgt sinds 2010 begeleiding van Gerard van Rooy.

Naast het "hakken" maakt Dennis ook min of meer figuratieve vormen in brons op basis van klei ontwerpen. Dit zijn veelal opdrachten.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors