Christoph Goldberg

Kunst discipline Sculpturen Locatie nog onbekend, volgt later Website www.ateliergoldberg.de
Christoph Goldberg

Mijn sculpturen zijn gemaakt van staal of keramiek of een combinatie van beide. Ik ben opgeleid als monteur en keramist. Mijn keramische wortels liggen in de productie van architecturale keramiek. Bijv Maximilianeum in M√ľnchen en Bahnhof Zoo Berlin & het eerste Hundertwasserhuis in Wenen.

Mijn staal Beelden, vertegenwoordigt voornamelijk mens en dier op een zeer gereduceerde manier, die een statisch karakter krijgen door het "weg laten" van ledematen. Op dit moment las ik geometrische objecten die ik opensnijd en buig, war door een opening en beweging ontstaat.

In de mixed media staal & keramiek werk, ben ik gefascineerd door de dualiteit van de twee materialen en de onderlinge spanning die ontstaat wanneer ik ze met elkaar verbindt. Ik gebruik vaak een geometrisch basislichaam dat ik in verband breng met keramik-ledematen, zodat een beweging ontstaat, zoals mijn zwemmers. Voor mij zijn ze een symbool van het leven met zijn ups & downs, door die we afdrijven of slaan met gekozen slagen in een bepaalde richting.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors