Cecil Kemperink

Kunst discipline Keramiek Locatie Kunstmaand Ameland 2022 Website www.cecilkemperink.nl
Cecil Kemperink

De sculpturen van Cecil Kemperink laten de verbinding zien van haar passies: kunst, dans en mode. Ze onderzoekt ‘ruimte’ en speelt met ritme, vorm, geluid, beweging en energie. De symboliek van een cirkel, eenheid, oneindigheid, verbondenheid, kracht, een almaar doorgaande beweging, zit in elk onderdeel van elk werk. Beweging is een belangrijk deel van haar beelden en toont het belang van elke cirkel. Elke ring is essentieel en beïnvloedt de anderen; ze zijn allemaal verbonden.

De sculpturen worden met de hand gemaakt in natuurlijke kleuren in haar mooie atelier in de natuur. Om te kunnen werken heeft Kemperink tijd, ruimte en stilte nodig; verbonden met de aarde en met haarzelf stromen de ideeën. Elk werk is uniek. Elke cirkel wordt handmatig aan de andere verbonden. De kleurnuances ontwikkelt en maakt ze zelf. De werken worden gestookt op verschillende temperaturen en vaak; sommige werken gaan 5 tot wel 15 keer de oven in. De bewegende keramische sculpturen vragen je om je zintuigen te verruimen en verrijken.

Kemperink exposeert in binnen en buitenland, maakt performances, films en catwalk shows. Ze heeft exposities gehouden in Zuid Korea, Taiwan, Japan, Italië (Mondovi en Milaan), Frankrijk (Vallauris) en vele andere musea en galeries. Haar werk is te vinden in museumcollecties en bij particulieren.

Cecil Kemperink leeft en werkt op het eiland Texel

Portret foto gemaakt door Lisselotte Schoo

 

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors