Carole Witteveen

Kunst discipline Mixed-media Locatie Maritiem Museum Website www.zi-zz-art.nl
Carole Witteveen

Mijn werk balanceert op de grens van de gedroomde werkelijkheid, de grens tussen sprookjes en de waan van de dag, tussen mythe en realiteit. Tekenen is voor mij een reis, is handelen, bewegen, een zoektocht op doek en papier, lijnen die reizen, aftasten en bewegen, techniek gebruiken en vergeten. Vormen die groeien en zich als schimmels vasthechten aan het oppervlak. Het zwartsel van houtskool als duisternis en magie.

Mijn tekeningen worden gevoed door de literatuur. Deze geeft mij beelden, die ik niet direct waarneem of kan vertalen. Zij zijn slechts schimmen in mijn hoofd. Deze beelden zijn onlosmakelijk verbonden met de gebeurtenissen van alledag, het leven om mij heen. In mijn tekeningen staan mens en dier centraal, opgesloten in een fictief landschap dat overal kan zijn. In situaties die vervreemdend lijken maar voor iedereen herkenbaar zijn. In mijn landschappen wil ik een paradijselijk universum creƫren met een verontrustend karakter:

Zoals de heuvel verdwijnt,

De avond zich plant in de open plekken van het bos.

Mijn tekeningen zijn visuele verslagen van waterspiegelingen en het vangen van licht op momenten van de dag. Het vastleggen van de tijd. Ik zie het landschap als decor. Daarin speelt zich het theater van het leven af.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors