Carola Schapals

Kunst discipline Schilderijen Locatie Kunstmaand Ameland Website www.schapals.com
Carola Schapals

Natuur-, landschaps- en architectuur schilderkunst en hun thematische versmelting zijn de hoofdthema's van mijn schilderkunst.

Ik ben geïnteresseerd in de spanning tussen wat wordt aangegeven en wat wordt geformuleerd, evenals de perceptie van de natuur van plantengroei, bos of groene ruimten als een mogelijkheid van "groene onderdompeling". Ik vind mijn motieven vaak op tochten door de natuur in de directe stedelijke omgeving en op reizen, maar ook in botanische tuinen, wildernis, filmstills en fotoalbums. Wat ik daar ontdek zijn plantenwerelden, rivieroevers en de interactie tussen ruimtes en architectuur, jeugdgevoelens, licht en diepe schaduwen. Stilte.

Al schilderend schakel ik stilistisch voortdurend tussen concreet en abstract en van intuïtie naar gedetailleerde beschrijving. Vaak schilder ik ook hele delen van de foto over of spoel ik ze uit.

Pas als ik het gevoel heb dat mijn werk overeenkomt met mijn eigen waarneming en de atmosferische dichtheid van het betreffende motief, stop ik met schilderen.

Dit alles heeft veel te maken met het verlangen naar het afgelegen en het paradijs...

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors