Bettina Zapp

Kunst discipline Schilderijen Locatie Kunstmaand Ameland Website www.bettinazapp.de
Bettina Zapp

Omdat ik oorspronkelijk uit de architectuur kom, ben ik altijd bezig geweest met ruimte, licht en kleur. De artistieke manier van denken opent een ruimte zonder voorwaarden: alle vormen van waarneming, denken en gevoeligheden kunnen zichtbaar worden gemaakt en opnieuw worden gevonden. Dus schilderen zorgt voor mij voor een zinvolle verrijking.

Kunst is voor mij niet alleen een weerspiegeling van de werkelijkheid, maar moet voor zichzelf staan. In mijn schilderijen transformeer ik de schijnbare werkelijkheid en doe ik een aanbod dat de blik van de kijker opent.

Levendigheid, kleurrijkdom en vrijheid van denken zijn voor mij belangrijk in het schilderen. Elk werk volgt zijn eigen loop en ontwikkelt zich tijdens het schilderproces.

Ik begin met schilderen door een kleur te kiezen. De volgende kleur reageert op de eerste, dus er is onmiddellijk een dialoog tussen hen. De twee kleuren suggereren een ruimte binnen het beeldvlak. Ik ga door met dit als mijn focus. De kleuren weerspiegelen een emotioneel aspect van mijn gemoedstoestand, maar de taak van harmonie is een uitdaging voor mijn vaardigheden als schilder. Hoe meer een schilderij voor zijn compositie en inhoud afhankelijk is van kleur, hoe emotioneler een werk wordt. Schilderen met verf is sensueel, fysiek en zelfreflecterend.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors