Bauke Terpstra

Kunst discipline Sculpturen Locatie Kiewietshoeve, Nes Website www.houtekster.nl
Bauke Terpstra

Het noordelijke landschap waar vergezichten en de weersomstandigheden de verbeelding en het kunstzinnig proces sterk beïnvloeden, inspireert Bauke Terpstra tot het maken van zijn samengestelde objecten. Hij bouwt zijn composities op met materiaal dat hij verzamelt in zijn leefomgeving. Onder invloed van de elementen zorgen onder meer zeedijk, berm en akker voor een onuitputtelijke stroom verweerd hout, metaal, steen en kunststof. Deze weerspiegelen het weerbarstige karakter van het landschap, zoals ervaren door de kunstenaar.

Door het natuurlijk transformatieproces van nuttig voorwerp naar vergaan, aftakeling en vertering wordt de ziel van het materiaal langzaam zichtbaar. De ontstane stilte tracht Terpstra te vangen in krachtige beelden, die tegelijk een serene rust uitstralen.

De zorgvuldig samengestelde objecten zijn opgebouwd vanuit een sober palet, niet zelden voorzien van subtiel verborgen details die de toeschouwer uitdagen de algemeen aanvaarde wetten van wat ‘mooi’ is, opnieuw te onderzoeken.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors