Annette Gaijaard

Kunst discipline Tekeningen, Schilderijen Locatie nog onbekend, volgt later Website www.beeldenvanreinveldboer.nl
Annette Gaijaard

Leporello

Een leporello is een boekje waarvan de bladen uit één lange, meermalen gevouwen strook bestaat. De naam leporello komt uit de opera ‘Don Giovanni’ van Mozart. Leporello was de knecht van Don Juan en hij hield alle veroveringen van zijn meester bij in een boekje. Dat boekje werd steeds maar langer: voor élke vrouw weer een bladzijde erbij.

Mijn leporello’s zijn steeds verschillend. De manier van vouwen, de papier- en lettersoorten die ik gebruik, de combinatie van aquarellen en tekst. Dit zijn allemaal factoren die het eindresultaat bepalen. Ik ben altijd op zoek naar bijzondere papiersoorten. Deze gebruik ik bij de kaften en soms als basis van de leporello. De natuur is mijn inspiratiebron en voor mij is de leporello een ideale uitingsvorm om de nuances en details van planten, vogels of schelpen in weer te geven. Het zijn miniboekjes met ieder zijn eigen onderwerp.

Het is mogelijk om een leporello in opdracht te laten maken. Met een eigen tekst en wensen. Wat betreft illustraties wordt het dan een heel persoonlijk kunstwerkje. U kunt contact met mij opnemen om uw wensen kenbaar te maken.

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors