Andrea Haandrikman

Kunst discipline Mixed-media Locatie Kunstmaand Ameland Website www.andreahaandrikman.com
Andrea Haandrikman

Andrea Haandrikman-Schraets opent met "House 2" de deuren naar sprankjes hoop en verwondering. Meer info over haar mixed media werken:

Schilderkunst vormt de basis van de werken van Andrea Haandrikman-Schraets. Van hieruit heeft haar werk zich, outside de box, verder ontwikkeld naar ook andere disciplines.

Tijdens haar lange afstandswandelingen voert zij haar kunstprojecten uit. Los van alles en iedereen, ontstaat er onderweg rust en ruimte voor vernieuwing. Deze nieuwe gedachten, schetsen en notities gaan uiteindelijk weer mee terug naar de bewoonde wereld, naar het atelier.

Kunst en techniek komen samen in projecten over o.a. vrijheid, verbinding en hoop. Installaties en cross-over werken verbinden de verhalen van deelnemers in één overkoepelend thema. In hun definitieve vorm, vormen de interactieve werken het uitgangspunt voor een inzichtelijke ontmoeting tussen deelnemers en toeschouwers. Een van deze installaties: "House 2" is tijdens kunstmaand Ameland te zien.

Naast deze projecten werkt zij ook doorlopend aan mixed media werken. Thema's gebaseerd op contrasten vormen een rode draad in deze werken. Doorzichtigheid en verfijning worden gecombineerd met kracht en ruwheid in een zoektocht naar balans voor het verbeelde thema. Ongebruikelijk materiaalgebruik en bevreemdende combinaties kunnen verwonderen. Deze werken zijn soms veranderlijk in een zonlichtspel, door transparantie en reflectie op metaal.

Deze mixed media werken zijn niet te zien op Ameland, wel op haar website

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors