Jan Noordzij en Anne-Laure Dollié

Dinsdag 8 november 2022 zal er een bijzonder kunstconcert gegeven worden in de Sint-Clemanskerk te Nes, door Jan Noordzij (organist) en Anne-Laure Dollié (mezzo-sopraan). Zij gaan muzikale impressies brengen n.a.v. tien kunstwerken.

De kunstwerken zijn geselecteerd door Kunstmaand Ameland. Een foto van ieder kunstwerk wordt tijdens de muziek getoond op een scherm voorin de kerk. Op deze manier krijgt u een totaal beleving.

In augustus gaven Jan en Anne-Laure al een concert in de Sint-Clemenskerk te Ameland. Dat was een enorm succes. Mensen waren ontroerd, en ze typeerden de beide muzikanten als “een gouden duo”. Voor Kunstmaand Ameland was dit een van de redenen om hen terug uit te nodigen en dit bijzondere kunstconcert in de Clemenskerk te verzorgen.

De uit Nederland afkomstige organist Jan Noordzij woont sinds 2011 in Antwerpen, en is daar organist-titularis van de Sint-Walburgiskerk. Hij is enthousiast, gedreven en gepassioneerd. Jan: “Al jaren kom ik op Ameland, ik hou van dit eiland. Ik componeer graag en raak hier steeds weer geïnspireerd”. Samen met de getalenteerde, uit Frankrijk afkomstige, mezzo-sopraan Anne-Laure Dollié vormt hij een duo. Anne-Laure, cantor in de Kathedraal van Antwerpen: “Het is mijn droom om, daar waar ik kom, met mijn stem de diepere lagen in de harten van mensen te bereiken”.

Jan Noordzij en Anne-Laure Dollié

Rooms Katholieke kerk, Sint Clemens Kerk Nes

op dinsdag 8 november 2022 om 20:00

€ 15

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors