Hans Steenbergen

Hans Steenbergen is trendwatcher, journalist, columnist, veelgevraagd presentator en moderator van congressen. Sinds maart 2009 is Hans Steenbergen co-founder van Food Inspiration Magazine (http://foodinspiration.nl/magazines/) - het eerste digitale magazine voor foodprofessionals ter wereld. Op 21 april 2010 is hij door een vakjury uitgeroepen tot ‘best specialist trendwatcher of the year, in de categorie food’. Op 30 januari 2011 is Food Inspiration Magazine door het gezaghebbende Nederlands Uitgeversverbond uitgeroepen tot het beste B2B magazine van Nederland. In 2012 is Steenbergen opnieuw genomineerd voor Best Specialist Trendwatcher of The Year, categorie Food. In 2016 heeft hij de Media Inspiration Award gewonnen van het blad MediaFacts. Eerder kreeg hij de Palm d’Or van Leadersclub België.

Hans is als neerlandicus afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam met de minoren filosofie en filmkunde. Hij trad, na werkzaam te zijn geweest als redacteur bij de Wereldomroep en het NOS-journaal, in 1993 in dienst bij Misset Horeca, onderdeel van uitgeversconcern Reed Elsevier. Hij is 11 jaar hoofdredacteur geweest van de hospitality titels Misset Horeca, Misset Hotel, MIsset Restaurant, Misset Café, Misset Catering en de website Missethoreca.nl.

In 2008 heeft Steenbergen het boekje “De gelukkigste manager” op de markt gebracht. Dat is een persoonlijk verslag van een zoektocht naar geluk in werk.

In de zomer van 2020 is zijn boek BinnensteBuiten, Reisverhaal naar mijn hart verschenen. Startpunt van het intense autobiografische verhaal is een heftig hartinfarct tijdens een bijzondere Kerstmis in 2015. De gebeurtenis heeft een grote vraag bij hem opgeroepen: wat moet hij doen met de rest van zijn leven? In dit persoonlijke reisverhaal vertelt de foodreiziger en journalist over zijn herstel, zijn worsteling, zijn zoektocht, zijn twijfels en zijn inzichten. Uiteindelijk reist hij naar Nieuw-Zeeland waar hij tijdens een bergwandeling zijn angsten onder ogen ziet en antwoorden vindt. Het boek biedt hoop aan iedereen die met tegenslag te maken heeft gehad: ontslag, burnout, ziekte, een scheiding. Tegenslag biedt een kans om je werk en leven te resetten, nog meer naar eigen wens vorm te geven door dichter bij je essentie te komen. Daarvoor moet je wel de reis van je leven maken: die leidt naar binnen, naar je hart. Steenbergen vertelt inspirerend over zijn boek en zijn ervaringen, wisselt zijn verhaal af met muziek (hij is ook singer-songwriter) en gaat het gesprek aan met het publiek.

 

 

 

Hans Steenbergen

Doopsgezinde kerk, Nes

op woensdag 17 november 2021 om 20:30

€ 15

Kunstmaand Ameland wordt mede mogelijk gemaakt door

Ontdek de verhalen van de sponsors